Termesszünk ananászt

Nincs annál jobb, mint, amikor az ember saját termesztésű gyümölcsöket, zöldségeket szüretel.

Gondoltátok volna, hogy az ananászt pofon egyszerű otthon is termeszteni?

Ha nem, de szeretnéd megtudni hogyan kell olvass tovább!

Lájkold a blog facebook oldalát, ha szeretnéd!

Hozzávalók:

Közepesen érett ananász

Kés

Broméliáknak való virágföld

Pohár

Víz

Az termésről a felső részt kb. 2 cm-re levágjuk, majd a gyümölcs részt körbe vágjuk le, úgy, hogy csak a középső kemény rész maradjon meg.

Tegyük vízbe és meleg helyre a növényt.

A vízet kb. 2-3 naponta cseréljük rajta és ha kigyökerezett, ami kb. 2-4 hét akkor ültessük el a broméliaföldbe.

Egy másik szaporítási mód ha a gyümölcs növényt nem levágjuk, hanem jobbra-balra való tekergetéssel kicsavarjuk, az alsó pár levelet leszedjük, amíg meg nem látjuk a pici gyökereket és így ültetjük el.

Még egy másik verzió szerint pedig a levágott felső részt faszénporba forgatjuk (talán van a sufniba a nyári grillezésből megmaradt zacsi, aminek az alján még van egy kis szénpor), majd így ültetjük el.

Szerintem bármelyik verzió jó lehet, kinek melyik a szimpatikusabb, azonban azt ne felejtsük el, hogy ezek a hosszú utat megtett növények sok kínlódáson mennek át mire ide érnek, minek következtében elveszíthetik gyökerező képességüket, de megéri próbálkozni.

Én volt már, hogy kettő növényből kettőt gyökereztettem. 🙂

Forrás

Tovább a blogra »