Sókerámia tál készítése

Készítettünk már a blogon levél alakú tálat, de azt gipszből csináltuk, pedig mennyivel egyszerűbb sókerámiából elkészíteni, bár lehet ez nem lesz olyan tartós, de szerintem ha csak dekorációnak használjuk akkor teljesen jó a sókerámia is!

Ha érdekel a gipszből készült verzió is akkor nézd meg itt!

Ha pedig ez a verzió érdekel csak olvass tovább, de előtte lájkold a blog facebook oldalát, ha naponta még több szuper ötlet részese szeretnél lenni!

Alapanyagok:



Liszt

Víz

Levél

Tál vagy mély tányér

Olló vagy kés

Alufólia

3 csésze lisztet 2 csésze sóval és 1 és 1/4 csésze lanygos vízzel dolgozzunk jól össze, majd egy kis pihentetés után nyújtsuk ki az így kapott tésztánkat!

Szedjünk erősebb erezetű leveleket, majd ezeket aljukkal lefelé nyomjuk bele a tésztába!

Vágjuk körbe a levél mentén a tésztát!

Alufóliából kialakítunk neki egy kádat, amiben hagyjuk száradni!

Ehhez a lépéshez használhatunk szerintem egy nem túl íves tálat is vagy egy lapostányért!

A leveleket pedig leszedjük róla!

Hagyjuk alaposan kiszáradni, majd egy kis dekorálással (mondjuk festéssel) fel is dobhatjuk!

Ha több levélből szeretnénk egy tálat megalkotni akkor mindent ugyanúgy kell csinálnunk, mint a fent leírtak!

Majd a leveleket egy tálban szépen elrendezve szárítjuk!

Ha megszáradtak akkor pedig ahol a levelek találkoznak univerzális ragasztóval alulról még összeragasztjuk őket!

Forrás

Tovább a blogra »